hello world!
Published: August 27, 2021

Kdaj izbrati rabljeni viličar?

Na viličarje se pri delu močno zanašamo, saj opravljajo najzahtevnejše naloge v skladišču ali v drugem okolju, kjer delamo s težkimi bremeni. To pomeni, da potrebujemo zmogljivo in zanesljivo napravo, ki nas ne bo pustila na cedilu – v nasprotnem primeru bi tvegali velike nesreče in nevarnosti, česar si pri delu s težkimi bremeni nikakor ne moremo privoščiti.

Ravno zato je odločitev za rabljeni viličar pogosto deležna nekaterih pomislekov. Ne moremo se namreč povsem zanesti na zmogljivost in vzdržljivost naprave, saj ne vemo, pod kakšnimi obremenitvami je že delovala in kako jih je preživela. A vseeno, ponudba rabljenih viličarjev je dokaj pestra in odpira mnoge zanimive možnosti za tiste, ki iščejo opremo za svoje delovno mesto. V nekaterih primerih vsekakor pride v poštev nakup rabljene opreme, zato se splača te opcije pobližje spoznati.

Rabljeni viličar je odlična izbira za tiste, ki potrebujejo lastno opremo za delo s težkimi bremeni, niso pa pripravljeni na večje investicije pri nakupu nove opreme. Rabljeni izdelki so bistveno cenejši, kar je njihova prva prednost. Nadalje imamo pogosto več izbire med modeli, ki so morda bolje prilagojeni nalogam, ki jih želimo opravljati sami. Na koncu pa ugotovimo, da so to pravzaprav zmogljive in preizkušene naprave, pri katerih ne bo kakšnih presenečenj – brez težav dobimo dobro podporo, servis in vzdrževanje, sploh če se odločimo za ugledne znamke in priljubljene modele. Tako so lahko viličarji rabljeni, pa bodo izvrstna rešitev za mnoge bolj ali manj zahtevne uporabnike.

Poleg nakupa rabljenega viličarja, pa se lahko odločimo tudi za najem viličarja, ki velja za precej ugodno rešitev.

Rabljeni viličar mora biti kvaliteten

Je pa pri rabljeni opremi še toliko bolj pomembno to, da se odločamo za kvalitetne in zanesljive izdelke. Ne moremo sklepati kompromisov, saj je vsako tveganje posebna nevarnost. Tako moramo biti zelo pozorni že ob brskanju po ponudbi na trgu rabljene opreme. Rabljeni viličar dobimo pri nekaterih uglednih trgovcih, kar je že pomemben korak na poti do dobrega nakupa.

rabljen viličar

Rabljeni viličar nam pomaga pri zahtevnem delu v različnih okoljih

Med prodajalci so običajno prav podjetja, ki se ukvarjajo z dobavo novih viličarjev, hkrati pa posredujejo tudi pri trgovanju z rabljeno opremo. Pogosto so to serviserji, ki lahko rabljeni viličar dobro pripravijo na novega lastnika. Pri nakupu se radi obrnemo prav na takšne trgovce, ki načeloma ponujajo najboljšo izkušnjo, pričakujemo pa tudi dolgoročno podporo.

Seveda se usmerimo predvsem tako, da pobrskamo po viličarjih, ki odgovarjajo našim željam in zahtevam. Ponudba bo morda precej široka, če se zanimamo za kakšne pogoste vrste viličarjev ali imamo v mislih celo specifične modele, ki so dovolj priljubljeni. Drugače je pri kakšnih posebnih viličarjih, ki jih na trgu rabljene opreme ni toliko, v tem primeru se vsekakor splača preveriti ponudbo novih naprav. Ne glede na to, ali se odločamo za rabljeno ali novo opremo, je najboljše izhodišče uveljavljen trgovec, pri katerem lahko dobimo le kvalitetne izdelke. To pomeni, da bo novi ali rabljeni viličar gotovo dobro opravil svoje delo, sploh če se zanesemo na ugledne trgovce in priznane znamke.

Rabljeni viličar Linde

Med uglednimi znamkami na področju viličarjev izstopa več proizvajalcev, ne moremo pa mimo znamke Linde, ki si zasluži posebne omembe. Prav v njihovi ponudbi namreč najdemo najbolj prepričljive izdelke, zato lahko pričakujemo, da bo tudi rabljen viličar Linde najboljša izbira.

Zanesljiva oprema priznanih znamk odpravlja mnoga tveganja, na katera pomislimo, če so viličarji rabljeni. Predvsem lahko računamo na popolno zanesljivost tudi pri rabljeni opremi, saj imajo te naprave dolgo življenjsko dobo in so seveda dobro prilagojene delu pod velikimi obremenitvami. Poleg tega je Linde viličar pogosto zelo vsestranski, kar pomeni, da bo morda uporaben tudi za kakšne druge namene, ne nujno za povsem kritične naloge pri delu s težkimi bremeni. Tako je rabljeni viličar lahko kar samoumevna odločitev za tiste, ki iščejo najboljše opcije za nakup.

rabljen viličar

Dober rabljeni viličar lahko brez skrbi uporabljamo še dolgo časa

Naposled pa gre omeniti še to, da viličar Linde v vsakem primeru pomeni dobro izbiro na dolgi rok, saj lahko pričakujemo odlično podporo uporabnikom. Brez težav najdemo zastopnike in serviserje, ki se spoznajo na te viličarje, saj gre za priljubljeno znamko s številnimi zadovoljnimi uporabniki, tem pa se prilagaja tudi ponudba servisov. Tako bo Linde viličar dolgo časa brez težav opravljal svoje delo, tudi če se odločimo za rabljeno napravo.

Kako dobro poskrbeti za rabljeni viličar?

Že v samem izhodišču, torej pri izbiri in nakupu, rabljeni viličar zahteva nekaj dodatne pozornosti. Osredotočimo se na zanesljive modele priznanih znamk, hkrati pa opravimo temeljit pregled. Tudi sicer se splača za viličar dobro skrbeti. Nekateri vzdrževalni postopki so predpisani, pametno pa je, da pri rabljeni opremi poskrbimo še za dodatna vzdrževalna in servisna opravila, če je to potrebno.

Najbolje bo, da za pregled in vzdrževanje poskrbi serviser, ki ponuja celovite storitve s tega področja. Dogovorimo se lahko za pogodbeno vzdrževanje ali občasne preglede, tako da ne bo težko zagotoviti brezhibnega delovanja ali hitrega popravila v primeru, da se kaj zalomi. Tudi rabljeni viličar s takšno obravnavo omogoča zanesljivo opravljanje zahtevnega dela v skladišču in drugih okoljih.

Kontakt
Pogoji poslovanja