hello world!
Published: October 27, 2021

Čudovito okolico vzdržujejo tudi škarje za živo mejo

Če želimo živeti v čudovitem okolju, se moramo za to tudi nekoliko potruditi. Treba bo urediti zunanje površine, ki jih običajno nekoliko uredimo in prilagodimo v skladu s svojim okusom. Predvsem svoje površine lepo razmejimo, pri čemer nam pomaga živa meja. Če imamo takšno rastlinje, bomo seveda potrebovali tudi škarje za živo mejo, v vsakem primeru pa moramo imeti pri roki nekaj pripomočkov za vzdrževanje zelenice in okolice. 

Vsak si okolico svojega doma uredi po svoje. Pogosto se sicer zgodi, da neizkoriščene površine okoli hiše nekoliko zanemarimo in se začnejo zaraščati, ali pa da jih uporabimo za odlaganje kakšne ropotije. Če pa se nekoliko potrudimo, lahko uredimo zelo lično zelenico, dobro vzdrževane površine pa nam takoj ponudijo še druge možnosti za uporabo. Tako nastane lepa okolica, ki je tudi uporabna, vzdržujemo pa jo z minimalnim naporom, če imamo vsaj nekaj pravih pripomočkov.

Za delo na prostem bomo potrebovali nekaj posebnih naprav, med katerimi so škarje za živo mejo le en nujni pripomoček. Pravzaprav jih niti ne potrebujemo, če nimamo okoli hiše žive meje ali pa drugih okrasnih rastlin, saj imajo takšne škarje zelo specifično vlogo. Bomo pa gotovo potrebovali kosilnico, ki mora odgovarjati zahtevam površin, ki jih vzdržujemo. Glede na to, kakšne rastline še imamo okoli hiše, bomo morda potrebovali še nekaj druge opreme.

Škarje za živo mejo niso nadomestek za vrtno kosilnico

Veliko dela res naredimo prav z vzdrževanjem žive meje, s tem na zunaj dajemo vtis, da dobro skrbimo za svoje površine. A dober učinek bomo dosegli le ob pogledu na daleč. Lična živa meja ne more povsem skriti zanemarjene zelenice in opuščenih površin ob hiši. Zato je treba tudi za travo dobro poskrbeti, pri tem nam škarje za živo mejo ne bodo veliko pomagale.

Če imamo dobre škarje za živo mejo, se lahko lotimo tudi zahtevnejših opravil na vrtu

Poslužimo se vrtnih kosilnic, ki nam dajejo odlične rešitve za takšno delo. Uporabljamo različne vrste kosilnic glede na to, kaj vse moramo opraviti pri košnji domače trate. Morda je prava izbira kar vrtni traktor, ki je zelo zmogljiv in dobro opravi tudi z večjo zelenico. Poleg tega se takšni traktorji lahko dopolnijo s priključki in poskrbijo še za druge naloge pri vzdrževanju okolice doma v vseh letnih časih.

Zelo verjetno pa je, da bo vrtni traktor za manjše domače zelenice povsem neuporaben, saj ne potrebujemo tako zmogljive in hkrati tudi precej nerodne opreme, če želimo hitro in učinkovito pokositi manjšo trato okoli hiše. Zato se domači uporabniki pogosteje odločajo za enostavnejše izvedbe, kot so samohodne kosilnice, dobra rešitev je lahko tudi nahrbtna kosilnica. To je praktična oprema, s katero lahko bolj enostavno opravimo delo okoli hiše, predvsem pa so ti modeli bistveno cenejši.

Vsekakor se splača izbrati kosilnico glede na to, s kakšnimi nalogami se srečujemo. Isto velja za škarje za živo mejo, tudi tu imamo nekaj izbire, a prav tako kot pri kosilnicah se izkaže, da je najbolje imeti motorno oziroma električno opremo.

Električne kosilnice in škarje za živo mejo

Kosilnice pogosto delujejo na bencinski motor, imamo pa zelo atraktivne električne kosilnice, ki se v mnogih ozirih veliko bolje izkažejo. Enako lahko izbiramo različne škarje za živo mejo, ki so sicer pogosteje tudi ročne. Včasih lahko kar z ročnim orodjem opravimo veliko dela, a splača se poznati ponudbo in najti idealne rešitve za naše potrebe.

Električno orodje je pri delu okoli hiše zelo praktično. Odlično opravi svoje delo, škarje delujejo zelo zanesljivo in učinkovito, da lahko natančno pristrižemo okrasno rastlinje. Tako morda pridemo do lepših učinkov, saj bi morali v ročno obrezovanje vložiti veliko več truda. Računamo na to, da bomo uspeli lepo oblikovati svoj vrt in urediti tudi tiste kotičke, ki so prej zahtevali preveč dela. Poleg tega nam električne kosilnice ponujajo izvrstno izkušnjo pri uporabi, tudi škarje za živo mejo bodo bistveno bolj prijazne do uporabnika in ne navdušujejo le z odlično opravljenim delom in čudovitim končnim rezultatom.

Ali sploh potrebujemo škarje za živo mejo?

Hitro lahko ugotovimo, da je razna vrtna oprema izredno uporabna in zelo praktična pri delu okoli hiše. A v ponudbi imamo neštete izdelke, ki jih gotovo ne bomo vseh potrebovali. Nekateri izdelki so zelo dobro prilagojeni kakšnim funkcijam in namenom, ki jih na domačem vrtu pač nimamo, ali pa so prilagojeni zahtevnejšim uporabnikom.

Stare in zarjavele škarje za živo mejo nam ne bodo koristile, splača se izbrati dobro opremo

Tudi škarje za živo mejo odpirajo takšne dileme, sploh motorne škarje, ki so dražje in se kupci zanje težje odločijo. Morda nam pri obdelavi okrasnega rastlinja pomaga že nahrbtna kosilnica ali pa pač izbiramo rastline, ki se ne bodo preveč razrasle. Morda okrasnih rastlin sploh nimamo in s tem tako ali tako ne bo dela. To pomeni, da se vsak odloča glede na svoje potrebe, nikakor ne moremo reči, da so škarje za živo mejo res nepogrešljiva oprema za domači vrt. Ponekod so izjemno dragocene, ponekod pa sploh ne bodo v uporabi. A če jih rabimo, se splača izbrati kakovostne škarje. 

Kontakt
Pogoji poslovanja